Uw therapeuten

FYSIO-WB TEAM2018-02-27T21:56:02+00:00
ADA WOUTERS
Fysiocompany - Ada Wouters
 • Ada

 • Burgemeester Verwielstraat 67
  5062 GC  Oisterwijk

 • 073 – 623 22 22
 • maandag t/m vrijdag

Ada

Specialisaties

Fysiotherapie, Manuele Therapie, McKenzie, Flexchair Ruitertraining, Parkinson, MS, Niet Aangeboren Hersenletsel, Muscle Balance training, Schouderproblematiek, Medical Taping, Mulligan, Mobilisatie Neurogene Structuren, e.a..

Registers

KNGF, NVMT, Parkinson netwerk, McKenzie, CVA netwerk

Uw specialist en coach in beweging

Vanaf 1981 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 1986 geregistreerd als manueel therapeut. Sindsdien heb ik mij voortdurend bijgeschoold op het gebied van wervelkolom, neurologische aandoeningen, oefenmethodes ter houdings- en bewegingscorrectie, coördinatie en balans.

 • PNF-methode,
 • Mulligan Concept,
 • NDT
 • Sensomotoriek
 • Medical Taping
 • Kind en Sport
 • MS
 • Parkinson-schrijven-PWR-cognitie
 • Schedel behandeling
 • Muscle Balance Training
 • Klinische Anatomie
 • Clinical Reasoning
 • Meridiaan therapie
 • Mobilisatie van Neurogene structuren
 • Triggerpoints behandeling
 • Hoofdpijn-, Heup-, Knie- en pijnbehandeling
 • Ademhalingstechnieken

Vakgebied Ada

Naast manuele therapie, voor met name rugklachten, hebben schouderproblemen, niet aangeboren neurologische hersenaandoeningen (o.a. Parkinson en CVA) en ruiters mijn extra interesse.

Passie voor bewegen, sportief ingesteld en de medemens vooruit willen helpen zijn kernwoorden die bij mij, als fysiotherapeut, passen.

Flexchair Ruitertraining

Ik ben oprichtster van Flexchair Ruitertraining en leid in die hoedanigheid fysiotherapeuten, met specialisme behandeling en training van ruiters, op tot Flexchair Ruitertrainers.

De Flexchair wordt binnen de praktijk veel gebruikt bij rug- en nekklachten. Hiermee kunnen we een correcte zithouding achter de computer, in de auto of op het paard prachtig inzichtelijk maken.

Door een combinatie van onze specialisaties en onze hobby paardrijden, hebben Saskia Heijkants en ik in maart 2013 de Innovatieprijs `Horses product van het Jaar’ gewonnen. Als fysiotherapeut helpen wij ruiters met hun klachten. Daarbuiten helpen wij ruiters met een juiste zit op het paard.

KARIN JÄGER
Fysiocompany - Karin Jäger
 • Burgemeester Verwielstraat 67
  5062 GC Oisterwijk
 • 073 – 623 22 22
 • maandag t/m donderdag

Karin

Specialisaties

Fysiotherapie, Manuele Therapie, Oedeemtherapie, Medical Taping, Echografie, Oncologie

Registers

KNGF, NVMT

Van manueel therapeut tot oedeem- & oncologisch therapeut

Na mijn studie fysiotherapie (2004) in Groningen heb ik eerst werkervaring opgedaan in een multidisciplinaire praktijk in Krefeld (Duitsland). In deze periode werd ik ook gevraagd mijn eerste specialisatie, Manuele Therapie, te gaan volgen. Deze specialisatie biedt veel verdieping en kennis voor het onderzoeken en behandelen van wervelkolom- en schouderaandoeningen.

Mooie aanvullingen hierop zijn het gebruik van Echografie voor het ondersteunen van mijn diagnose, en het Medical Taping concept, waarmee de effecten van de behandeling extra ondersteund worden.

Lymfologie en Oncologie

Enkele jaren geleden kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding Oedeemfysiotherapie te volgen.

Een groot deel van patiënten met lymfoedeem of littekenproblemen krijgt deze klachten na kanker. De behandeling van deze klachten is soms veel complexer, dan de fysiotherapeut alleen kan behandelen. Daarom ben ik lid van het multidisciplinair samenwerkingsverband ONOO, Oncologisch Netwerk Oisterwijk en Omstreken. Hierdoor ken ik de verschillende collega’s en hun vakgebied en kan ik gericht doorverwijzen naar hun specialisme.

Aangezien dit vakgebied zo boeiend en enorm in ontwikkeling is, ben ik in 2016 begonnen met de Master opleiding “Revalidatie in de Lymfologie en Oncologie” aan de Universiteit Brussel.
Behalve in Oisterwijk, kan ik deze kennis ook in de praktijk brengen in een specialistische praktijk voor oncologische revalidatie binnen het Verbeeten Instituut Tilburg.

Saskia Heijkants
Fysiocompany - Saskia Heijkants
 • Burgemeester Verwielstraat 67
  5062 GC Oisterwijk
 • 073 – 623 22 22
 • maandag en vrijdag

Saskia

Specialisaties

Fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Flexchair Ruitertraining

Registers

KNGF

Uw specialist in de Flexchair en ruitertraining

In september 2009 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute.

Tijdens mijn studie ben ik projectmatig bezig geweest met de Flexchair en de training van ruiters met de Flexchair. Zelf ben ik een zeer enthousiaste actieve ruiter en vind het een uitdaging om mijn mederuiters beter in het zadel te helpen en daarmee veel meer rijplezier te bezorgen.

Vakgebied Saskia

Binnen de praktijk houd ik mij bezig met de `Techniek bij training’. Hardlopers behandel ik vaak, echter ben ik vooral toegespitst op ruiters. In eerste instantie is de behandeling gericht op blessurevrij bewegen. Ik maak hierbij gebruik van de kennis die ik heb opgedaan tijdens DAM cursussen en de opleiding Sportfysiotherapie. Na de therapie wordt vaak in combinatie met de trainer/coach, gewerkt aan prestatie verbetering.

Het mooiste van het werk is de samenwerking tussen de verschillende disciplines, waardoor het mogelijk is het beste resultaat voor de sporter te behalen.

Ruitertraining

Naast mijn werk in de fysiopraktijk werk ik graag voor dressuurstallen. Met de trainer werk ik samen aan het verbeteren van zijn/haar rijtechniek. Elke keer weer is het bijzonder om te ervaren dat met een, vaak kleine, aanwijzing de paard-ruiter combinatie verandert en daardoor verbetert. Tevens ben ik opleider van Flexchair Ruitertrainers, nadat ik samen met Ada Wouters de innovatieprijs `Horses product van het Jaar’, in maart 2013, heb gewonnen.

Ninke Vermeulen
Fysiocompany - Ninke Vermeulen
 • Burgemeester Verwielstraat 67
  5062 GC Oisterwijk
 • 073 – 623 22 22
 • maandag en donderdag

Ninke

Specialisaties

Fysiotherapie, Oedeemtherapie, Medische Fitness, Oncologische revalidatie, Medical Taping, Mulligan. Instructeur Pilates en Nordic Walking

Registers

KNGF, NVFL

Van beweging- en medische fitness naar oedeem- & oncologisch therapeut

Al heel jong was ik actief binnen de (gehandicapten)sport. Mijn opleiding volgde ik in ’s-Hertogenbosch/Eindhoven. Daarna is mijn liefde voor sport en bewegen alleen maar groter geworden. Naast bijscholingen op het gebied van fysiotherapie, volgde ik een opleiding voor Pilates- en Nordic Walking instructeur. Binnen de fysiotherapie heb ik een bijzondere belangstelling voor “complexiteit” waarbij de benadering van de mens in zijn geheel voor mij belangrijk is. Actief en op de juiste wijze bewegen zijn speerpunten binnen mijn therapie. Daarnaast is de hands-on behandeling van Oedeemtherapie een boeiende en fijne afwisseling waar ik zeer veel voldoening uit haal. Ook het contact houden met het netwerk voor deze patiëntengroep geeft mij veel voldoening.

Jarenlang heb ik ervaring opgedaan in een eerstelijnspraktijk in ’s-Hertogenbosch en nu ontwikkel ik mij graag verder in de huidige kleinschalige en gespecialiseerde praktijk in Oisterwijk.

“In beweging”

Het is bijzonder mensen in beweging te krijgen door grote of kleine doelen te stellen en vooral “je kunt altijd opnieuw beginnen”. Hands-on behandelen of meer bewegen: het maakt mijn werk prachtig en afwisselend! Hierbij helpt mij de Medische Fitness en Oncologische revalidatie opleiding.

MAAK EEN AFSPRAAK

CONTACT

MAAK EEN AFSPRAAK MET UW FYSIOTHERAPEUT

Fysio-WB & Flexchair Ruitertraining
Opleidingscentrum

Burgemeester Suijslaan 1A
5062 EP OISTERWIJK
Ada Wouters:
06 – 2267 4659
info@fysio-wb.nl

Aanvullende informatie:

Lid Netwerk Flexchair Ruitertrainers

netwerkflexchairruitertrainers.nl

Stuur ons een terugbelnotitie


[recaptcha class:robot-bgc]

Ik geef toestemming mijn gegevens te gebruiken zoals aangegeven in de privacyverklaring